Om 21-5 konceptet

Bookingsystemet - 21 er et perfekt antal familier til 5 ferieboliger

En af de absolut største bekymringer for mange potentielle 21-5 familier er helt naturligt, om man overhovedet kan få de uger, som man gerne vil have, og hvordan fordelingen af ugerne foregår.

Hvis man ejer sin helt egen feriebolig, kan man jo benytte den præcist når man ønsker det.
Når man deler ferieboliger med andre, bliver fleksibiliteten mindre jo flere familier der er om hver bolig.

I 21-5 er der cirka 4 familier pr. bolig. hvilket gør, at hver familie har godt 12 uger i snit om året.

Vores familier benytter deres boliger 8-10 uger om året. (Gennemsnittet af alle 21-5 foreninger er knap 9 uger pr familie i kalenderåret 2018).

Hvis vi i stedet havde valgt formlen 10-5, ville der være 2 familier pr. bolig. Det ville give en rigtig stor frihed til at få de uger man gerne ville have, men prisen ville være det dobbelte af det nuværende.

Hvis vi havde valgt formlen 30-5, ville der være 6 familier om hver bolig. Det ville så være noget billigere, til gengæld viser vores erfaringer, at det ville være stort set umuligt at få de uger, man gerne ville have. Kalenderen ville ganske enkelt blive for presset.

Erfaringerne viser, at det er MEGET VIGTIGT, at der er flere uger til rådighed, end familierne ønsker at benytte (inkl. udlån til den nærmeste familie). Luften i kalenderen skal bruges til spontant bookede ferier (udgør 20-30% af alle bookede uger), og til at sørge for, at at alle kan komme af sted når de gerne vil.

Historien har vist, at formlen 21- familier om 5 ferieboliger er så perfekt, som sådan en formel nu kan blive.

Da vi fik ideen tilbage i 2008 havde vi meget hurtigt 21-5 formlen på plads. (den startede som 20-5 :-).
Vi var naturligvis meget spændte på at se, hvordan den formel ville virke, da der jo ikke fandtes lignende koncepter noget sted i verden. 
Vi er derfor meget glade for nu at kunne vise, at vores erfaringer siden den første 21-5 bolig kunne benyttes i slutningen af 2012 og over 10.000 bookede uger fortæller os, at 21-5 formlen fungerer rigtig fint for langt langt de fleste familier i vores foreninger.

Vores bookingsystem er omdrejningspunktet i hverdagen, og er online 24-7.
Som det er lige nu, bookes alle uger individuelt i systemet. Vi arbejder på et system, som vi vil tilbyde vores foreninger, hvor sommerferieugerne går på tur mellem familierne. Mange vil gerne have 2 ugers sammenhængende i sommerferien. Det kan ikke lade sig gøre hvert år, men da ikke alle ønsker at gøre brug af deres boliger hver sommer, kan vi lave et system, hvor de fleste der gerne vil hvert år får 2 sammenhængende sommerferieuger. Det glæder vi os til at tilbyde og afprøve. 

"Vi kan få de uger, som vi gerne vil have - eller det næstebedste"

Vores bookingsystem er designet, så det giver vores 21-5 familier stor frihed til at booke de uger, som passer dem bedst. 

Tilbagemeldingerne vedr. bookingsystemet og mulighederne for at få de uger i boligerne, man gerne vil er generelt: "Vi kan få de uger, vi gerne vil have - eller det næstbedste". Hvis den vigtigste uge et år f.eks. er uge 29 på Mallorca, så får man den - eller det næstbedste, nemlig enten uge 28 eller 30 på Mallorca, eller uge 29 i anden dejlig sommerbolig.

Bookingsystemet er designet og sat sammen af et sæt regler som gør, at man både kan planlægge langt ude i fremtiden, men at man også kan booke spontane ferier - især udenfor højsæsonerne.

Bookingsystemet er online 24 timer i døgnet og er meget brugervenligt - også for alle dem der ikke er IT eksperter :-). 


Sammensætningen af familier er også vigtig

I sammenhæng med bookingsystemet, er sammensætningerne af familierne i en forening meget vigtig. Hvis vi f.eks. sammensatte foreninger med 21 børnefamilier, som alle gerne vil af sted i skolesommerferierne, så ville det gå helt galt. Det er derfor vigtigt, at der er god demografisk spredning på vores 21-5 familier, så alle ikke vil have de samme uger.  

De flest af os tænker ens, vi tænker: "Alle andre vil sikkert have de samme uger som os!!". Udsagnet ville være korrekt, hvis alle familier i en forening var pensionister med sommerhus eller båd i Danmark, eller hvis alle familier var børnefamilier med skolesøgende børn.

Vi sikrer at der er en god spredning af familietyper i vores foreninger.

Vores bookingsystem er løbende blevet opdateret, siden vi fik de først boliger i brug Og vi holder løbende øje med potentielle forbedringer, så vores 21-5 familier altid kan få allermest ud af deres deltagelse i en 21-5 forening.

Smart pointsystem

Alle familier får hvert år 770 point til at booke, hvilket giver mulighed for at booke op til 17 uger hvert år, afhængig af om man booker høj- eller lavsæsonuger.

Alle point er dedikeret et kalenderår og er derfor tabt, hvis de ikke benyttes indenfor det år.

Der er særregler for skisæsonen, hvilket sikrer at alle som minimum kan komme en uge på skiferie.

Pointene frigives langsomt i to tempi, hvilket sikrer at booking foregår helt stille og roligt uden stress.


Skiftedagene skifter afhængig af sæson

Erfaringerne har vist os, at de fleste benytter boligerne i hele uger især i højsæsonerne, og at der udenfor højsæsonerne ofte bookes forlængede weekender. Vi har derfor lavet et smart system, hvor skiftedagene skifter med sæsonerne, som tilgodeser dette mønster. I "mellemperioderne" er der nogle dage som også kan bookes, det fungerer super godt. 

Bookingsystemet bliver løbende udviklet og opdateret

Vores første 21-5 boliger blev sluppet løs i bookingsystemet i slutningen af 2012. Rigtig mange bookinger er foretaget siden, hvilket har skabt en unikt erfaringsgrundlag, som hver dag udbygges. Erfaringerne bruger vi løbende til at gøre systemet endnu bedre, og den vigtigste kilde til forbedringerne er vores 21-5 familier, som benytter bookingsystemet i hverdagen.

Det vigtigste vedrørende den løbende udvikling af bookingsystemet er at sikre, at bookingsystemet løbende opdateres ud fra vores 21-5 familiers ønsker og behov, så det altid er muligt at planlægge vigtige ferier i god tid, samt at kunne booke spontane ferier med kort varsel.

Til salg lige nu

Se her om der er forening åben for tilgang lige nu, som matcher jeres families drømme og behov

› Åbne ejerforeninger


Kontakt os i 21-5, hvis du gerne vil vide mere

Skriv til info@21-5.dk eller ring på 70 26 11 55