Om 21-5 konceptet

Kan vi få de uger, som vi gerne vil have?

En af de absolut største bekymringer for mange potentielle 21-5 familier er helt naturligt, om man overhovedet kan få de uger, som man gerne vil have, og hvordan fordelingen af ugerne foregår.

Hvis man ejer sin helt egen feriebolig, kan man jo benytte den præcist når man ønsker det.
Når man deler ferieboliger med andre, bliver fleksibiliteten mindre jo flere familier der er om hver bolig.

I sin tid da vi fik ideen til 21-5, tænkte vi at det var vigtigt, at der var uger til overs hvert år, uger som aldrig blev booket. Og hvorfor nu det? Jo, for hvis vi havde lavet en formel, hvor vores familiers ferieønsker for et år, kun lige nøjagtigt blev matematisk opfyldt, så ville det ikke være godt. Så ville alle blive tvunget ud i lavsæsonerne - ellers ville man ganske enkelt benytte boligerne mindre, og det var jo ikke meningen.

Vores erfaringer for bookinger siden vores første forening blev stiftet i 2012 er, at vores familier kommer mere på ferie efter de er blevet 21-5'ere, end de gjorde før. Det handler sikkert om flere ting, men det at det er så nemt at booke skønne ferieboliger, er nok den vigtigste faktor.
Helt konkret viser statistikken over mere end 10.000 bookinger, at vores familier i gennemsnit booker 8,8 uger om året, inkl. udlån til familien og de nærmeste venner. 

Kalenderen i en gennemsnitlig 21-5 forening ser derfor således ud - EFTER et år er gået:

Der er mellem 70 og 80 uger i gennemsnit hvert år, som aldrig bookes. Det er nemt at se i kalenderen, at selvom man er 21 familier sammen om 5 ferieboliger, kan alle fint få sine ferieønsker opfyldt.

10-5:
Hvis vi havde lavet formlen 10-5 i stedet for, så havde der været stor fleksibilitet i kalenderen, men så ville det også have koste det dobbelte at deltage. Det ville dog stadig være billigere, end at eje helt selv. 

Kalenderen i en sådan teoretisk 10-5 forening ville have nedenstående kalender EFTER et år er gået:

Boligerne i en sådan teoretisk 10-5 forening vil stadig blive benyttet mere, end hvis man havde sin helt egen feriebolig.

30-5:
Hvis vi havde lavet en 30-5 forening, ville det have været noget billigere at deltage, MEN så ville kalenderen på et år ikke have uger nok. Vores 21-5 familier booker som beskrevet ovenfor 8,8 i gennemsnit hvert år, dvs. at det har kalenderen i en sådan forening ikke engang uger nok til. Fleksibiliteten er helt væk, man kan ikke få de uger, som man gerne vil have, og muligheden for spontane ferier er meget meget lille. 

Kalenderen i en sådan teoretisk 30-5 forening vil ikke en gang have uger nok (4 uger på siden som der ikke er plads til):
 
Det ville være en kamp at få de attraktive uger, og familier ville blive presset til at holde ferier, hvor det ikke passede dem så godt. Virkeligheden ville nok nærmere være, at den manglende fleksibilitet vil gøre, at familierne ville booke færre ferier til gavn for sig selv og sin familie. 

21-5 har vist sig at være den helt perfekte formel

Det er derfor rigtig rart at kunne konstatere, at vi med 21-5 formlen har ramt et absolut Sweet Spot, hvor der stadig er stor fleksibilitet sammenholdt med et fornuftigt niveau for hver families investering.
Vores 21-5 familier kan generelt få de uger, som de gerne vil have, og der er rigtig gode muligheder for spontane ferier.

På vores familier vegne, er vi meget taknemmelige for, at den mavefornemmelse vi havde, da vi fik ideen til 21-5, har vist sig at være helt rigtig mht. antallet af familier i vores foreninger.

Til salg lige nu

Se her om der er forening åben for tilgang lige nu, som matcher jeres families drømme og behov

› Åbne ejerforeninger


Kontakt os i 21-5, hvis du gerne vil vide mere

Skriv til info@21-5.dk eller ring på 70 26 11 55