Hav, kolber og skær uanset årstid, naturen er til stede, og Stockholms skærgård er noget særligt
Sverige

Skærgården, Stockholm

Uanset årstiden er Stockholms skærgård noget helt særligt.

Stockholms skærgård er Sveriges største skærgård og den næststørste i Norden. Stockholms skærgård er et vidt begreb, og der er mange forskellige definitioner. Skærgården omfatter 30.000 øer, og som sagt er der forskellige meninger om, hvor den begynder og slutter. Vores definition på en skærgårdsvilla er, at den skal ligge et sted, hvor hav og natur er mest til stede. Det kan være på en ø, men det kan også være på fastlandet. Uanset hvad skal det være nemt at komme dertil, og der bør ikke være for langt til Stockholm. Hvis det er en ø, skal der være en tæt forbindelse for at kunne komme dertil.

I Stockholms skærgård finder du inspiration og samler energi, hvilket også er, hvad mange har gjort historisk. August Strindberg, Evert Taube, Anders Zorn, Prins Eugen og Astrid Lindgren er blot nogle få eksempler.

At have sit eget sommerhus med "vi på Saltkråkan-følelse" er et privilegium. Det kan være en trævilla med en klassisk, rødmalet facade med hvide knaster, en smuk trævilla i nationalromantisk stil eller en moderne villa, der bliver ét med naturen.

Stockholms skærgård har i generationer haft en plads i Stockholms og også Sveriges kultur- og kulturhistorie. Der er meget at opdage i Øhavet, og du kan bruge et helt liv på at opdage alle ædelstenene omkring Øhavet.

Her er det oplagt at tage en tur på vandet, uanset om du har din egen båd eller går med Waxholm-bådene. At tage en tur i kajak, på SUP, fiske eller bare hygge på terrassen er alle aktiviteter, der hører sommeren til. Om efteråret er der masser af skov at plukke bær og svampe i. Om vinteren kan den fryse ordentligt, så du kan stå på langdistanceskøjter eller kravle op i sofaen iført et par uldsokker. At møde forårets første stråler med en kop kaffe er heller ikke tosset.

media from cdn

Hvad kan Skærgården tilbyde?

Afslappet og hyggelig stemning på øerne i Skærgården

Aktivitetsferie med sejlads, vandring eller cykling

Dejlige naturoplevelser i smukke omgivelser

Mulighed for unikke, kulturelle oplevelser