Frankrig

Chamonix

Alpernes perle - både sommer og vinter er der pragtfuldt her.

Chamonix er den destination, som har den stejleste kurve på vi-kan-lide-det-bedre-og-bedre-for-hver-gang-vi-er-her skalaen. Chamonix kryber ganske enkelt langsomt ind under huden på én, og derfor er Chamonix blevet et af de foretrukne steder for vores ferieboliger.

Chamonix er en af verdens absolut bedste sommer-/vinterdestinationer med uudtømmelige muligheder for udfoldelse hele året rundt. Byen er beliggende ved foden af Mont Blanc i den nordvestlige del af de franske alper og var vært for det første Vinter-OL nogensinde, som blev afholdt i byen i 1924.

Dalen er omkring 15 km lang fra Les Houches i syd til Argentière i nord. Byen Chamonix ligger i midten, men hele dalen kaldes generelt Chamonix under ét. Her er 5 forskellige skiområder i dalen, hvoraf kun to er sammenhængende, hvilket gør, at du selv skal køre eller tage den gratis skibus til den til dagen valgte lift. Chamonix er det perfekte sted til en feriebolig, som du kan besøge hele året rundt.

I området ved din feriebolig i Chamonix finder du alle former for udfordringer til de øvede og en af Europas bedste offpister med bl.a. verdens længste offpistetur – Vallée Blanche - på over 20 km med et fald på omkring 2.700 meter.  Turen kan i godt vejr nydes af almindelige skiløbere, men det anbefales, at du har en guide med. Der er også masser af skiløb på præparerede pister for de mindre øvede, for Chamonix er et mekka for skiløbere på alle niveauer.

De færreste er klar over, at der rent faktisk er flere turister i byen om sommeren end om vinteren. Der er et hav af aktiviteter, som du kan tage dig til året rundt, hvorfor Chamonix er det perfekte sted at have en feriebolig.

Om sommeren er byen populær hos klatrere, bjergvandrere, mountainbike-entusiaster, paraglidere og mange andre glade udøvere af diverse former for aktiviteter. Byen er hele året fyldt med turister i teknisk tøj, og selvom du ikke udøver halsbrækkende sportsgrene, kan du vel godt se sådan ud.

media from cdn

Hvad kan Chamonix tilbyde?

Et ski-eldorado for alle aldre og niveauer

Udsøgte restaurantoplevelser med bjergtagende udsigt

Uudtømmelige muligheder for udfoldelse hele året rundt

Smukke naturoplevelser i maleriske omgivelser

Danske 21-5 foreninger med feriebolig i Chamonix